Tajska: Prvič v Bangkoku

Zaspati nama je uspelo šele ob četrti uri zjutraj, tako, da sva jo potegnila do trinajste ure popoldan. Grozno naju je mučil jet leg, ampak tudi ta bo v roku parih dni minil.

Prvo doživima kulturni predvsem pa temperaturni šok. Ura je dve zjutraj pa je še vedno 27 stopinj. Predvsem pa njihov način življena, hrana na ulicah, vrvež na cesti, tuk tuki... Vendar je vse nekako pristno in zanimivo, ter dober utrip mesta in dogajanja.

Prvi danšnji opravek, ki naju je čakal je bil dvig kart za spalni vlak. Takoj ko sva prišla na začetek ulice, so naju iz vseh strani pričeli spraševati, če potrebujema prevoz z tuk tukom. Na zemljevidu kaževa kam morava, ko se nekdo ponudi, da je to bližje in ne tam. Nato naju naloži na tuk tuk ter naj odpelje do lokacije, kjer naj bi po njegovem dobila karte. Seveda to ni bila prava lokacija. Do najine lokacije naju noče peljati, ker ne ve kje je to. Seveda jim je predaleč, zato pa rajši ne peljejo. Hodima po ulici gor in dol ter sprašujeva za prevoz, ampak vsak postavi čisto predrago in nerealno ceno. Končno naletiva na taxi, ki postavi napihnjeno ceno, vendar se je bil pripravljen pogajati, tako, da smo se zmenili za neko dokaj normalno ceno.

Dvignila sva karte, ki sva jih kupila že en mesec prej na spletni strani, ter se napotila v bližnji Lumpini park, kamor uidejo Tajci, ko želijo malo miru in zelenja. Večinoma se hodijo v park rekreirat ali pa samo poležavat pod kakšno drevo.

Vrnila sva se na ulico Khao San Road, ki je najbolj poznana žurerska ulica v BKK, ter še posebaj zelo priljubljena med backpackerji. Podnevi se na ulici ne dogaja prav veliko, ponoči pa ta povsem oživi. Ponoči ima vsak lokal svojo glasbo, na ulici srečamo polno najrazličnejših štantov in prodajalcev ulične hrane. Povsod prodajajo znani tajski pad thai, to je zelenjava, rezanci ter škampi. Seveda ponujajo dosti različnih vrst pad thaija, ter vseh mogočih kombinacij z rižem in rezanci. Vsak s katerim sva se pogovarjala je dejal, da je hrana res odlična in tudi sama se sedaj strinjava, da je temu tako. Najbolj sem bila presenečena kako je okusno sadje in zelenjava, saj ima ta čisto drugačen okus kot pri nas. Zelo veliko kombinacij imajo z tofujem, ki sem se ga pri nas vedno izogibala, ampak tukaj ga pripravijo nadvse okusnega.

Seveda pa ponujajo se dosti različnih stvari kot je zelo znana tajska masaža, palačinke z nutelo in majhnimi bananami, kokosovo vodo, različne sadne napitke, izdelke iz vrvice, različne pečene živali, kot so škorpijoni, pajki, ličinke, kobilice... Zelo veliko je tudi prodajalcev moških oblek, ki ti za ugodno ceno sešijejo suknjič, ki sploh ne izgleda slabo.

Popoldne sva si želela pogledati kakšno znamenitost, zato poiščeva tuk tuk, ki naju za pametno ceno zapelje po mestu. Predlaga nama dve znamenitosti, ter da naju zapelje še do agencije, da si rezervirava prenočišče na severu, ker je glavna sezona in naj nebi bilo nič prosto. Seveda so po končnem izračunu postavili takšno ceno, da naju je oba skoraj vrglo na rit. Rečeva da je to za naju too much ter odideva.

Ogledava si še Standing Budo oz. stoječi buda, ki je visok kar 32 metrov ter širok 10 metrov. Narejen je iz steklenega mozaika, ter prekrit z 24 karatnim zlatom, za izdelavo slednjega pa so potrebovali kar šestdeset let.

nočitev 650 bht
kokos 45 bht
tuk tuk 40 bht
dve moški majici 150 bht
mangov sok 45 bht


Khao San Road podnevi

Stoječi buda

Khao San ponoči




Tajska: Prvič v Bangkoku Tajska: Prvič v Bangkoku Reviewed by Unknown on 03:09:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.