Tajska: BKK drugi dan

Tako kot včeraj, sva zaspala šele ob četrti uri zjutraj ter ponovno vstala sredi dneva, zato sva najin prvotni načrt obrnila na glavo.

Na ulicah kot vedno ponujajo prevoze s tuk tukom, zato tudi sedaj nisva ušla raznim ponudbam. Voznik nama razloži, da naju za 100 bahtov pelje na ogled nekaj znamenitosti. Pripelje naju do Grand Palace in reče, da je to to. Kaj? Kako? Če pa je bilo sprva mišljeno še nekaj ostalih znamenitosti. Nebi bilo problema, če bi že od začetka vedela za kako kratko relacijo dejansko gre. Precej nejevoljna iztopiva iz tuk tuka, ter odideva proti Grand Palace, ki je trenutno zaprta. Zato naju pobere drugi tuk tuk, ki nama predlaga, da naju pelje na ogled Golden Mountain in tovarne svile, ker ima slednja danes prost vstop. Predlaga  nama solidno ceno, zato pristaneva na ponudbo.

Nato je bila na vrsti tovarna svile ali bolje rečeno trgovina v kateri ti zašijejo obleko. Seveda je to spet ena izmed njihovih ukan za turiste. Vseeno si pogledava trgovino, a se že čez nekaj minut vrnema. Voznik nama razloži, da sem vozijo turiste, ker dobijo nekaj denarja za gorivo. Ker sva bila prehitra ni dobil nič, če pa kdo morebiti kupi kakšno stvar, dobi pa še nekaj malega provizije. Odpelje naju do še ene takšne trgovine, vendar veliko večje. Takoj ko vstopiš te dobesedno okupirajo, posedejo na stol, ter ti v roke potisnejo kataloge. Klemen si je vseeno dal delati srajco po meri, ker kljub vsemu izdelki dobro izgledajo. Čeprav naj bi cene bile fiksne, se da tudi malo spogajati. Rekla sva da je to preveč in hotela oditi, ko je pritekel za nama, da bo obveljala najina cena.

Za ogled Grand Palace potrebujemo tako ženske kot tudi moški dolge hlače ter pokrita ramena, če ne, ne moraš vstopiti.

Popoldne sva BKK želela videti tudi iz druge perspektive, zato sva se odpravila na vožnjo po rečnih kanalih z njihovim tradicionalnimi dolgimi čolni. Pot je zanimiva, saj vidiš kako ljudje živijo ob rečnih kanalih. V vodi plava vse živo od kač, kuščarjev, ki se lepo sončijo na terasih hiš, polno je najrazličnejših odpadkov... Nama ni bilo nič posebnega, sploh pa za takšno ceno kot jo imajo. Opazila sva, da na Tajskem ponujajo mnogo stvari, ki pa jih na koncu sploh ne vidiš ali pa sploh niso vštete v ceno. Ogledati bi si morala Floating market - plavajočo tržnico ter tempelj Wat Arun, pri katerem sva morala plačati pristajnino za čoln. Tukaj plačaš za vsako stvar pa tudi, če je skrajno neumma.

Za konec nama je ostal še Sleeping Buda- veliki ležeči buda, ki je dolg kar 46 metrov.

vožnja po kanalu za oba 1000 bht
vstopnina Golden Mountein 40 bht, Sleeping Buda 200 bht, What Pho 100 bht
moška srajca po meri 1000 bht
kosilo s pijačo 100 bht
pad thai na ulici 40-50 bht


Hiške v rečnem kanalu

Tajski tradicionalni Long tail boat
Grand Palace
Wat Arun
Veselje ob čofotanju po luži
Wat Pho - ležeči buda

Tajska: BKK drugi dan Tajska: BKK drugi dan Reviewed by Unknown on 03:05:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.