Robanov kot

Ena izmed najbolj znanih in nedvomno najlepših dolin pri nas je zagotovo Logarska dolina, katero si je Klemen zastavil kot tokratni kolesarski cilj. Eni s kolesom, eni pa kar z avtom, popoldne pa bi zaključili na krajšem izletu. 

Po raziskovanju sem odkrila Matkov in Robanov kot, za slednejga smo se na koncu odločili, da ga obiščemo. 

Pot nadaljujemo iz Logarske doline do Solčave, mimo kampa, kjer kaj kmalu opazimo tablo za Robanov kot. Malo naprej na parkirišču pustimo avto in se peš odpravimo mimo turističnih kmetij, po makedamski poti do Robanovega kota. Pot do našega cilja traja slabo uro, lahko se pa odločimo za drugo pot, ki vodi do partizanske bolnice. Po pol ure hoje prispemo iz gozda, ko se nam odpre pogled na prečudovit Robanov travnik. 

Pot nadaljujemo ponovno skozi gozd, nakar srečamo nekaj konj, ki se brezskrbno in mirno pasejo ob poti, niti bližina ljudi jih ne zmoti. Končno prispemo na naš cilj, ko se nam odpre pogled na čudovito naravo pred seboj. Čudovite nianse zelene barve, v ozadju gore, modro nebo, čudovit pašnik in pa Robanova planšarija pred katero se pasejo krave.

V koči Robanove planšarije si lahko privoščimo kislo mleko, adjove žgance z ocvirki, golaž, domači sir, gobovo juho z jurčki, kislo mleko itd.

Robanov kot je po mojem mnenju ena izmed najlepših delov pri nas, vesela sem, da sem odkrila še en čudovit kraj, ki mi do izpred enega tedna sploh ni bil poznan. Najboljše pa je to, da pot do Robanovega kota sploh ni naporna, saj pot ves čas poteka po makedamski cesti, po kateri se lahko odpravimo tudi z gorskim kolesom, nekateri so se tja odpravili tudi z vozičkom.

Definitivno je Robanov kot kraj, katerega prav kmalu ponovno obiščem.

Robanov travnik

Robanov kot

Robanova planšarija





Robanov kot Robanov kot Reviewed by Unknown on 13:29:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.