Podaljšan vikend in kampiranje na Krku

Podaljšan vikend v mesecu avgustu sva izkoristila za tridnevni skok k našim južnim sosedom na otok Krk, katerega sva izbrala zaradi njegove bližine in ker nama je preprosto Krk všeč. 

Zaradi visokih cen apartmajev sva nabavila šotor in se odločila, da bova za spremembo kampirala. Nekaj dni pred odhodom sem na spletni strani avtokampi.si iskala kamp, kjer bi se za tisti vikend usidrala. Sprva sem iskala med bolj popularnimi kampi na Krku (Ježevac, Njivice itd), vendar sem bila presenečena nad višino cene za manjši šotor in dve osebi, saj so se cene gibale med 30 in 40 eur na noč. Zato sem šla iskati cenejše in našla tri kampe, ki so se mi glede na ceno, lokacijo in oceno zdeli primerni, vendar so bili kar oddaljeni od morja. Nagledala sva si kamp Draga, kamp Marta in kamp Amar za katerega sva se potem odločila. 
Najina parcela v kampu Amar
Kamp Amar je manjši  družinski kamp, ki se nahaja v vasi Pinezić, ki leži ob glavni cesti Malinska in trajektna luka Valbiska, od koder vozi trajekt tudi na otoka Rab in Cres. Parcele v kampu so večinoma vse pod gostimi drevesi, zato je senca skoraj zagotovljena. V kampu je en sicer malo starejši sanitarni objekt, vendar pa vedno čist in urejen. Urejen je tudi prostor za pomivanje posode, gostom pa so brezplačno na voljo tudi hladilniki. Kamp je od morja oddaljen 10 minut hoje, ali 3 minute z avtom, kjer je tudi veliko in brezplačno parkirišče. V bližini oz. 200 metrov stran je manjša, ampak zelo založena trgovina.

Za nočitev sva dala 16 eur, v ceno pa je vštet mali šotor, avto, dve osebi in turistična taksa. V kamp se še nedvomno vrneva, saj je lastnica zelo prijazna, je dosti sence, mir, urejena sanitarije, plaža je super... Sploh pa naravnost ugodna cena.

Na plaži se zaradi hladne vode, ki je imela 20 stopinj nisva preveč zadrževala, zato pa sva raziskala mesti Krk in Malinsko.
Čeprav veva, da so Hrvatje letos do turistov naravnost oderuški, pa vseeno nisva pričakovala takšnih cen v trgovini in odnosa do strank. V trgovini Plodine (Malinska) pločevinka piva 13 kun, zunaj pred marketom v kavarni cena identičnega piva 14 kun. Najcenejša navadna voda 1,5 l je bila v trgovini 70 centov. Ampak to še nekako spregledaš. Najbolj sva bila razočarana in jezna obenem, ko sva rekla, da greva na večerjo v eno izmed njihovih konob. Zaradi visokih cen nisva izbrala restavracije v kakšnem mestu ob glavni promenadi, ampak sva izbrala kar eno ob glavni cesti. V konobi je bila kar gneča, ampak sva brez težav dobila prosto mizo za dve osebi. Ob prihodu sva dobila jedilna lista in natakarica je pobrala naročilo za pijačo. Na pijačo sva čakala vsaj dvajset minut, nakar vprašava, če lahko dobiva naročeno pijačo, se opravičijo češ da je gužva. Ma kaka gužva, če natakarica, ki naju je prišla vprašat sloni na vratih in čaka na nove goste. Pa ja ni tako težko iz hladilnika vzeti dva pira in jih prinesti. Ko sva končno dobila pijačo, so naju šele vprašali kaj bova jedla. Klemen si naroči hobotnico, jaz pa kot vegetarijanec, ki ne je rib, nisem imela na meniju popolnoma nič. Nekako le skombiniramo nekaj krompirja in zelenjave iz voka. Mine kar nekaj časa ko le dobiva za jesti. Klemen dobi miniaturno porcijo hobotnice in borih 5 krompirčkov, jaz pa par krompirjev več, in za pest ''pražene'' zelenjave. Da sva dobila hrano je trajalo eno uro. Najbolj sva bila vesela, ko sva dobila račun. Sicer sva vedela, da večerja ne bo ravno poceni, ampak da bova odšla lačna od večerje za katero sva odštela 28 eur si pa nisva mislila. Vem, da je bilo kar nekaj gostov, ampak še vseeno ne tako, da sva morala čakati tako dolgo, najbolj naju je pa zmotil odnos natakarjev, kateri so bili precej arogantni.

Mostnina na Krk (plača se samo v eno smer) cca 5 eur
Nočitev 16,5 eur na noč za vse
Cestnina Ilirska Bistrica - Rijeka 1eur

Kamp Amar - sanitarje
Plaža v Pinezićih
 












Podaljšan vikend in kampiranje na Krku Podaljšan vikend in kampiranje na Krku Reviewed by Unknown on 08:50:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.