Dopustniška bilanca za leto 2015

Ob koncu leta skoraj vsak izmed nas razmišlja o zadnjem letu, kaj se nam je pripetilo, kje smo bili, kaj smo zanimivega doživeli ter videli in še mnogo več. Za naju je bilo leto 2015 precej pestro na področju potovanj, saj sva se prvič odpravila izven Evrope, na najino prvo pravo potovanje na Tajsko in to za cele tri tedne. Potovanje na Tajsko, nama je dalo nekaj novega, strast do potovanj, zato sva še septembra obiskala že dolgo pričakovano Malto, ki naju je naravnost očarala. Skupaj sva v preteklem letu naštela 33 popotniških dni.
Tajska je bilo najino prvo resno in tapravo potovanje izven Evrope. V februarju sva z nahrbtnikoma na ramenih v treh tednih prepotovala večji del države, se spoznavala z njihovo kulturo, na trekingu spoznala gorsko pleme Karen Village, izkusila noro vožnjo s tuk tuki, snorkljala med živopisanimi ribicami in koralami, se peljala s slavnim nočnim vlakom na sever države, se s skuterjem vozila po otokih in raziskovala skrite kotičke rajskih plaž, robutala kokose, preizkusila odličen Pad Thai, se prepustila masaži izpod odličnih tajskih rok, kolesarila na kolesih, ki so bili starejši od naju, bila na bamusovem raftingu, jahala slona in še mnogo več.
Sleeping Budha
Potovanje po Tajski nama je dalo ogromno, med drugim nov pogled na svet ter občutek svobode, ko se le z nekaj kilogrami na hrbtu podajaš v vedno nove in nove dogodivščine, ki te čakajo na poti. In tisto nama najbolj važno - to da bo celotno potovanje za naju nekakšna preizkušnja, saj si z nekom  21 dni/ 7 dni na teden/ 24 ur na dan neprestano skupaj, kako funkcioniraš ko se izgubiš, ko je nekomu slabo, ima prebavne težave, ne gre morebiti vse po načrtu, ko si tečen zaradi jet lega,... Lahko rečem, da naju je potovanje samo še bolj povezalo in sklenila sva, da tole potovanje sploh ni bilo zadnje.

Nang Yuan
Dubai
Med nekaj urnim postankom v Dubaju, sva ta čas izkoristila za kratek ogled mesta s tamkajšnjo turistično agencijo. Peljali so naju na vse te večje znamenitosti kot so Burj Kalifa, Burj Al Arab, mošejo Jumeniah, ulico zlata, muzej Dubai, Dubai Crek. Med vožnjo sva lahko videla ene izmed najbogatejših hotelov na svetu, kjer nočitev stane par tisoč eur na noč.



Rogla (3 dni)
Smučanje v mesecu marcu je že kar najina stalnica, saj si vsako leto vzameva sezonsko smučarsko karto, ker imava še pa veliko srečo imava bivanje prezplačno. Tako kot poleti tudi v zimskem času Rogla ponuja veliko zanimivega. Midva se največkrat odpraviva kar na sprehod, lahko pa obiščemo wellnes Natura, se popeljemo z pasjo vprego, se odpravimo na dobro gobovo juhico na Kočo na Pesku ali pa se zapeljemo do Osankarice in od tam peš do Črnega jezera, ki mora biti v zimskem času čudovit.
Dramalj (2 dni)
Za prvega maja se vsako leto odpraviva na morje, tokrat sva se odočila da obiščeva Dramalj, ker sva na kuponih našla apartma za precej ugodno ceno in tudi kužki so bili dovoljeni.
Malta (5 dni)
Od najinega zadnjega potovanja je minilo že kar nekaj mesecev, zato nama najina popotniška žilica ni dala miru, zato je padla odločitev, da se v septembru odpraviva še na en krajši dopust na Malto, katera je bila že kar nekaj časa na najinem must see seznamu destinacij. Malto sva si v večini ogledala celo, najbolj naju je navdušila Valletta, vožnja z njihovimi avtobusi, Blue Lagoon na otoku Comino in pa sam otok Gozo, ki sestavlja državo Malto, najbol naju je pa očarala ribiška vasica Marsaxlokk, ki je znana po Luzu pisanih ribiških čolnih.
Blue Lagoon

Malta naju je s svojo majhnostjo in raznolikostjo popolnoma očarala in jo nedvomno kajkmalu ponovno obiščeva.
Valletta
Stubičke Toplice (2 dni)
V novembru sva si zaželela malce razvajanja v kakših toplicah, zato sem malce pobrskala po spletu, če je kakšna ugodna ponudba na kuponih. Našla sem ponudbo v Stubičkih toplicah, kjer so imeli za precej ugododno ceno dve nočitvi s polpenzionom, plesne večere, masažo in pa bazen z nadpovprečno toplo termalno vodo.


Seveda pa med ostalim nisva počivala, saj sva letos odkrila in obiskala kar nekaj skritih kotičkov v Sloveniji. Tako sva bila s kolesi v Logarski dolini, v Robanovem kotu, na Lovrenških jezerih, Črnem jezeru in obiskala slap Šumik, se povzpela na Osojščico, se sprehodila skozi sotesko Vintgar. Poleg vseh naštetih izletov, se mi je v tem letu tudi uresničila dolgoletna želja, saj sva obiskala Benetke, ki so po mojem mnenju res najlepše mesto na svetu.

Najino popotniško leto 2015 je bilo zelo pestro in raznoliko, naštela sva 33 popotniških dni, doživela in videla sva marsi kaj novega. Po osebi naju je vse zgoraj našteto stalo cca 1500 eur.

Benetke
Lovrenška jezera
Velika Planina

Soteska Vintgar
Osojnica
Črno jezero na Pohorju

Slap Šumnik
Logarska dolina
Robanov kot



Dopustniška bilanca za leto 2015 Dopustniška bilanca za leto 2015 Reviewed by Unknown on 11:35:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.