Predbožični Zagreb 2015

Predbožični Zagreb sva obiskala že pred dvema letoma in bila nad njim zelo presenečena in navdušena, letos je bil celo izbran za najlepše okrašeno mesto v Evropi, zato sva se odločila, da ga letos tudi obiščeva.

Po slabi uri in pol vožnje prispeva v Zagreb, kjer slediva označbam za center mesta, katerega brez večjih problemov kmalu najdeva.  Problem se pojavi, ko nikakor ne najdeva nobenega parkirnega mesta ne v eni izmed ulic, ne v prezasedeni garažni hiši. Na koncu le najdeva prosto parkirno mesto kar nekaj ulic stran, a nama ne predstavlja večjega problema.
Okrašene ulice Zagreba

Sprehajava se med ulicami Zagreba, ko le prispeva do Trga Bana Jelačiča, kjer je zbrana večja množica ljudi. Po ogledu trga naju pot popelje v eno izmed okrašenih ulic, kjer je veliko okrašenih stojnic, kjer ponujajo božična darila, kape, palačinke, pisane okraske, klobasice, spominke katere izdelujejo spretne roke domačih mojstrov z Zagreba in okolice. Seveda brez kostanja in kuhanega vina ne gre. Med ogledom mesta se lahko sprehodimo tudi čez najrazličnejše trgovine ali pa si v bližnjih restavracijah privoščimo že skoraj pozabljene zagrebške specialitete.

Trg Bana Jelačiča
Malo stran od trga Bana Jelačiča se nahaja čudovito okrašen park (imena žal nevem), kjer se nahaja tudi nekaj stojnic z spominki, domačimi dobrotami in sladkarijami. 
Okrašen park v Zagrebu
Po malo več kot eni uri se dokončno sprehodiva čez ulice, si privoščiva kuhančka in kostanj in se počasi odločiva, da se odpraviva nazaj proti avtu. Na poti domov se ustaviva še na najini redni postojanki v nakupovalnem centru Roses.

Kuhanček 12KN
kapa 120 kn
Kostanj 20kn




 
 






Predbožični Zagreb 2015 Predbožični Zagreb 2015 Reviewed by Unknown on 09:58:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.