Vikend v Stubičkih Toplicah

Dobro vem, da dolgo ne zdržim doma ter, da sem vedno na tekočem za kakšnimi ugodnimi cenami dopusta, tako da tudi ta ni bil nobena izjema. Na enem izmed kuponov sem zasledila cenovno zelo ugodno vikend varjanto v Stubičkih Toplicah, z vključenim pol penzjonom, masažo in neomejenim kopanjem. Seveda sem ponudbo pokazala Klemnu in še isti dan sva rezervirala hotel.

Stubičke Toplice se nahajajo v hrvaškem zagorju, prva omemba kraja pa se pojavi že davnega leta 1209. Predvidevajo da je termalni vrelec v uporabi že od davnih antičnih in rimskih časov. Danes Stubičke Toplice štejejo okoli 2800 prebivalcev in spadajo v eno izmed manjših občin. Približno 80% občine se se nahaja znotraj parka Medvednica. V mestu si lahko ogledamo tudi Muzej Hrvatskog Zagorja.

Bivala sva v Hotelu Matija Gubec, ki se nahaja v središču mesta blizu izvira termalne in mineralne vode, obdan pa je z čudovito naravo. Hotel ima skupno 220 ležišč. Hotel je direktno povezan z bazenom, kateri se ponaša z visoko temperaturo (43-60 C). Radioaktivnost, visoka temperatura in bogata kemijska sestava da vodi izjemen zdravilen učinek.

Za ceno dopusta, ki sva jo odštela sva bila zadovoljna, saj za malo denarja ne moreš pričakovati veliko. Z samim hotelom sva bila bila zadovoljna, čeprav sobe izgledajo kot v socialističnih časih, ampak to sva hitro odmislila. Edino s čim nisva bila zadovoljna je bila postrežba, saj da so nama postregli pijačo je trajalo 20 min, naslednji dan pri večerji debelih 45 minut, da sva dobila prvi del večerje. Super se nama je zdelo tudi to, da med vikendom potekajo plesni večeri in glasba v živo. Največji plus pri meni je bil pa ta, da je voda res topla :) Verjetno se še kdaj vrneva, s seboj vzameva kolesa in z njimi raziščeva okolico, ki je res čudovita.

 


Vikend v Stubičkih Toplicah Vikend v Stubičkih Toplicah Reviewed by Unknown on 12:57:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.