Smučanje v Franciji - Les Sybelles



Padla je odločitev, da gremo z družbo smučati v Francijo za teden dni. Odločili smo se za smučarski center Les Sybelles, bivali smo pa v vasici Saint Sorlin 'd Arves.


Les Sybelles je zimsko športno središče, ki se nahaja v francoskih Savoji. Nahaja se v njenem južnem delu na območju Arveškega masiva. Smučarski center združuje šest smučarskih centrov Saint Sorlin 'd Arves, Saint Jean 'd Arves, Le Gorbien, La Toussurie, Les Bottieres in Saint Colomban des Villards. Smučarska središča skupaj ponujajo 310 km urejenih smučarskih središč.
Vasica Saint Sorlin d' Arves ponoči
Saint Sorlin 'd Arves zajema 120 km smučarskih prog, ki so dobro povezane z ostalimi petimi smučarskimi centri. Kraj ne privablja smučarjev samo zardi smučanja, temveč tudi zaradi podobe te gorske vasice, ki je znana po svojih sirarnah in tipičnih kmetijah. Vas se nahaja na nadmorski višini 1600 m. Kmetije z lesenimi stranskim oblogami, majhne ulice in trgovinice, kot tudi udobne počitniške hiške zaznamujejo podobo kraja.
Smučišče je primerno tako za mlade družine, zahtevne smučarje, kot tudi tiste, ki so šele naredili svoje prve smučarske zavoje. Najboljše pa je, ker tukaj turni smučarji pridejo na svoj teren. Tukaj je ogromno terena za turno smučanje ali bordanje. Večinoma se lahko pelješ po progi ali pa po celem snegu in prideš na isto sedežnico.

Večino časa smo smučali izven urejenega terena, kar je bilo meni naravnost fantastično, ko si naredil prve vjuge izven terena. Smučanje po piss off terenu ti da občutek svobode, lahkotnosti.

Smučanje v Franciji mi je nadvse všeč, saj za malo denarja dobiš ogromno. Obilo smučanja izven terena, dobro urejene proge, občutek da si res na smučanju, dobre zabave, odličnih fun parkih, brez gneče… Za nesmučarje pa ponujajo tek na smučeh, skoke na zračno blazino, vleka s pasjo vprego, krplanje, polet z jadralnim padalom, vožnjo z motornimi sanmi… Mislim, da tukaj nobeden nebi odšel z nezadovoljen.
Kuža nas je prišel vsak dan pozdravit, ko smo prišli na kuhančka






Smučanje v Franciji - Les Sybelles Smučanje v Franciji - Les Sybelles Reviewed by Unknown on 09:33:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.