Tajska: Živalski vrt - Chiang Mai

Danes sva s slavnim nočnim vlakom prispela v Chiang Mai. Moram reči, da sva bila prijetno presenečena nad vlakom, saj sva dobila vsak svojo posteljo s čisto posteljnino, vse skupaj pa si zagrneš z zaveso, tako, da imaš čisto svoj kotiček za spanje.

Po prihodu iz vlaka nas naloži nekakšna ražličica minibusa, ki naenkrat sprejme tudi osem oseb, ter nas razvozi po mestu do naših hotelov. Tukaj nisva imela rezervacije, sva pa prejšnji dan preverila na bookingu kje je še prosto. Bivala sva v guest housu Ammaraphat House, kjer imajo zadovoljive sobe, vendar sva sobo potrebovala le za spanje in tuš. Če bi preko bookinga opravila rezervacijo, bi za isto sobo odštela malce več, kot sva pa plačala na licu mesta.

Dopoldne izkoristiva za spanje, saj naju še vedno muči jet leg. Popoldne izkoristiva za ogled živalskega vrta, kamor se pripeljeva z mini busom. Poleg živalskega vrta si lahko ogledamo še ogromen akvarij, vendar sva slednjega izpustila. Živalski vrt je ogromen. Tukaj dobiš občutek, da živali niso v ujetništvu, saj imaj ogromno prostora. Park lahko prehodimo peš, se popeljemo z turističnim avtobusom ali pa kar z železnico, ki je speljana visoko nad krošnjami dreves. Vožnjo s slednjim odsvetujem, saj se naj bi rad le ta večkrat pokvaril, ter traja kar nekaj časa preden vlak popravijo.

Najprej sva si ogledala ptičjo kletko nad katero sva bila takoj navdušena, katera je res ogromna ter nudi pticam to kar jim nudi naravno okolje. Tukaj imaš na trenutke občutek kot da si v raju, saj mimo plavajo ribice, v ozadju slišimo šumenje vode, med krošnjami dreves žvrgolenje ptic, zraven pa dva črna laboda, ki si ustvarjata gnezdo za svoje jajčke.

Nato odideva do slonov, kjer imajo svojo filmsko zvezdo, odraslega slona, ki je nastopil v že kar nekaj filmih. Imela sva priložnost tudi hraniti slona.

Živalski vrt naju je navdušil s svojo velikostjo, življenskim prostorom živali, vendar sva bila razočarana, ko sva videla, da bi morala plačati dodatno za ogled pande in pingvinov.

Taxi CM - Zoo 100 bht
Kosilo 130 bht
Soba 400 bht


Hollywood slonček
Super položaj za spanje :)
Ptičja "kletka"

Tajska: Živalski vrt - Chiang Mai Tajska: Živalski vrt - Chiang Mai Reviewed by Unknown on 16:14:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.