Tajska: Raziskovanje Chiang Maija

Danes se kar peš z zemljevidom v roki podava na raziskovanje mesta, saj je ta preprost za samostojno pohajkovanje. Veliko znamenitosti se nahaja ravno v starem delu mesta. Chiang Mai ali Staro mesto ima štiri vhode, obdaja pa ga reka, ki loči stari del mesta od novega.

Najbolje je da se na raziskovanje starega dela mesta odpravimo peš ali  pa s kolesom, saj je dovolj majhno za ogled. Za daljše relacije pa povsod ponujajo sposojo najrazličnejših motorjev.
Kot prvo sva morala rezervirati treking za naslednji dan. 

Agencij, ki ponujajo trekinge je ogromno, prav tako so različne cene. V mislih sem imela treking do vasi Lihu in Lisu, vendar se nama je cena zdela pretirana, saj je bila ta kar enkrat višja od ostalih. Rezervirava drug treking ter se odpraviva dalje raziskovat mesto.

Chiang Mai ponuja ogromno templjev, pogledava si le dva najbolj znana v tem delu mesta Wat Chedi Luang in Wat Phra Singh.

Zvečer se na hitro odločiva, da se odpraviva na Night bazar, nočno tržnico, zelo dolgo ulico samih štantov oblačil, čevljev, domačih ter ročno izdelanih izdelkov, elektronike ter ponarejenih rolexov. Opazila sva, da imajo zelo napihnjene cene, zato se je potrebno veliko pogajati. To izgleda tako, da vprašaš za ceno, nato ti prodajalec v kalkulator vpiše ceno, ti zaviješ z očmi ter vtipkaš za vsaj polovico nižjo ceno. Če ne popusti rečeš hvala in greš, večina jih priteče nazaj, da se strinjajo z tvojo postavljeno ceno.

V Chiangu Maiju sva si tudi privoščila tisto najbolj boleče - tajsko masažo celega telesa. Okvirna cena masaže je 4-5 evrov. Ponudnikov pa kar mrgoli po vseh ulicah, zato sva izbrala tisto, ki je bila malce cenejša, saj so cene bližje centru dogajanja bistveno višje od tistih, ki so kakšno ulico stran. Pravijo, da je tajska masaža zelo boleča, pri nama je še kar bilo za zdrzati, čeprav sva na trenutke imela občutek, da nama bo kaj poknil, ker na trenutke res uporabljajo sila nenavadne prijeme. Občutek po masaži pa fenomenalen.

masaža 300 bht

Wat Phra Singh
Še prevečkrat viden prizor
Eden zemljevid, drugi Lonely Planet pa se vse najde (:
Wat Chedi Luang
Tajska: Raziskovanje Chiang Maija Tajska: Raziskovanje Chiang Maija Reviewed by Unknown on 16:20:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.