Rimini in Mirabilandia

Za prvega maja smo se odpravili v Rimini. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, saj so se temperature gibale okoli 20 stopinj. Rimini je kot destinacija za krajši ali daljši dopust odlična izbira, saj okolica ponuja dosti zanimivih ogledov, kot so  sam Rimini, Zoo safari, obisk zabaviščnega parka Mirabilandia, žepno državico San Marino, Italija v malem, showe z delfini.

Rimini leži v vzhodni Italiji, v provinci Emilia Romagna. Za ljubitelje lepih, peščenih plaž in dobre zabave je to pravi kraj za njih. V Riminiju si lahko ogledamo tempelj družine Malatestava, staro mestno jedro, Avgustov slavolok in Tiberijev most, ki so ga ponovno uredili po 2. svetnovni vojni. Rimini je najbolj znano italijansko letovišče, ki se ponaša s kar 25 km dolgo peščeno plažo in dolgo mestno promenado.



Mirabilandia je malo manjši zabaviščni park kot Gardaland, vendar še to ne pomeni, da je manj zanimiv. V Mirabilandiji je ogromno zelenih površin, parkov, umetnih plaž, hitrih in divjih toboganov. Preizkusimo lahko mnogo naprav, kot so iSpeed, ki je najhitrejši rollercoaster v Italiji, medtem ko je Katun najvišji obrnjen rollercoaster v Evropi. Zame je bil to prvi obisk v zabaviščnem parku in nisem niti vedela kaj lahko pričakujem. Lahko omenim, da sta zgoraj omenjeni atrakciji brutalni. Občutek, ko te pripnejo, ko čakaš, da se vse skupaj začne, je poln adrenalina. Po štartu se mešajo občutki straha, adrenalina, pričakovanj, euforije… Skratka fenomenalni občutki. Imajo tudi dva prosta pada visoka okoli 60 metrov. Prvi te iz tal dvigne gor, drugi ravno obratno. V okviru parka je tudi kaskaderska predstava, ki spominja na ”policijsko akademijo”, kjer lahko vidimo razne drzne točke kaskaderjev, ki se vozijo z tovornjaki, avti, motorji, celo tankom. Predstava je res vredna ogleda.

Obisk Mirabilandije priporočam izven glavne sezone, ali med tednom, saj ni pretirane gneče. Z nakupom  vstopnice, velja ta za dva zaporedna dneva skupaj.

Obisk tega dela Italije mi je bil všeč, saj lahko dopust kombiniraš z različnimi ogledi znamenitosti, zabaviščnega parka, ogledom San Marina. Obisk priporočam izven glavne sezone, saj je v glavni sezoni pravi naval ljudi na plaži prav tako na ostalih znamenitostih.
Rimini in Mirabilandia Rimini in Mirabilandia Reviewed by Unknown on 01:20:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.