Dopustniška bilanca za leto 2016

In je spet eno leto naokoli... Zase lahko rečem, da je bilo to leto čudovito tako na osebnem kot pa na popotniškem področju, saj sva se odpravila na eno malo daljše potovanje na Šri Lanko in pa na devet dnevni road trip po Romuniji, za katero lahko rečem, da je bilo eno izmed mojih lepših potovanj. V tem letu sem tudi začela malo bolj aktivno pisati blog in si tudi na facebooku naredila stran in lahko rečem, da sem na obeh persenečena nad odzivom, saj sem v manj kot pol leta imela na blogu več kot 50.000 obiskovalcev...

Kakorkoli, da ne zaidem malo izven teme in da še malo ostanem pri popotniški statistiki:
- št. dopustniških dni = 35
- obiskane države = 6
- stroški za vseh 35 dopustniških dni = 1250 eur / osebo
- vikend dopusti = 3
- število daljših ali krajših dopustov: 5

ŠRI LANKA (18 dni)
Na Šri Lanko sva potovala v mesecu februarju in tam preživela neverjetnih ter precej pestrih 18 dni. Na Šri Lanki sva doživela precej svojevrstna doživetja, saj sva se sredi noči odpravila po 5200 stopnicah na vrh Adam's Peaka, kjer sva pričakala sončni vzhod, šla sva tudi na čisto pravi safari, kjer sva v naravnem okolju videla slone in ostale živali, se podala na Pidurangala rock, se izogibala tatinskim opicam, se preiskusila v surfanju v Welligami, barantala z domačini, jedla Kottu Rotti, vozila s tuk tuki, vozila sva se tudi z prastarimi avtobusi, kjer sva se drenjala med domačini, peljala sva se tudi na najlepši panoramski železniški trasi na svetu na poti do Elle, med delom občudovala napiralke pravega čaja, obiskala želvjo zavetišče ter videla kite in pa seveda se potikala po rajskih neobljudenih plažah.



ROGLA (4 dni)
Kot vsako leto dosedaj sva tudi letos smučala na Rogli, ki je v tem mesecu super. Na Rogli se večkrat odpraviva na sprehod ali pa preprosto zganjava kakšne norčije, da nama ni dolg čas.



KRK (3 dni)
Letos sva se odločila, da si kupiva malo boljši šotor in se ob podaljšanem vikendu v mesecu avgustu odpraviva kampirat. Zaradi bližine sva se odločila, da se odpraviva na otok Krk, kjer sva svoj prostor dobila v vasici Pineziči, kjer se nahaja super in pa precej poceni kamp Amar.

ROMUNIJA (8 dni)
Romunija je država od katere res nisva veliko pričakovala, saj za njo velja kar nekaj stereotipov, češ da je revna, umazana in da te celo sredi belega dneva ukradejo. Z obiskom Romunije lahko rečem, da nobeden od teh stereotipov sploh ne velja, obenem pa lahko rečem, da je Romunija izredno čudovita dežela, ki je vredna obiska. Verjetno, ker nisva od Romunije verjetno pričakovala veliko, naju presenetila in tudi zaradi tega na naju postila takšen vtis. V Romunijo sva se odpravila z avtom, večinoma sva spala v šotoru ali pa v sobah, osredotočila pa sva se več ali manj na Transilvanijo. V osmih dneh sva se potepala po čudovitih in pisanih romunskih mestih, se vozila skozi divjo naravo, obiskala rudnik soli v Turdi, prevozila bojda najlepšo panoramsko cesto na svetu Transfagaraš, obiskala grad grofa Drakule,  ter si ogledala dva čudovita gradova Peles in grad Curvin.


ČATEŠKE TOPLICE (2 dni)
Moja starša sta se za krompirjeve počitnice odpravila v Čateške toplice in naju povabila zraven. Seveda sva bila povabila vesela, saj sva rada tudi kdaj malo na OFF in da bolj brezskrbno preživiva vikend odklop.


Seveda pa med ostalim letom nisva počivala, saj sva se čez leto odpravila na nekaj izletov po Sloveniji. Kam sva jo mahnila pa naj povedo kar slike :)
Na Lovrenška jezera s kolesom
Meseca aprila sva se odpravila na Veliko planino ko so cveteli žafrani

Budimpešta
Decemberski obisk gradu Miramate v Trestu

Piran
Ivarčko jezero

Logarska dolina s kolesi
















Dopustniška bilanca za leto 2016 Dopustniška bilanca za leto 2016 Reviewed by Unknown on 08:45:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.