9 NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ PRI POTOVANJU NA TAJSKO

Kdaj je najboljši čas za potovanje?
Tajska ima tropski klimo pas, kar pomeni, da je zelo vroče, letne temperature pa se gibljejo med 28 in 35 stopinj. Najboljši čas za obisk Tajske je v času hladnejšega obdobja, ki traja od novembra do februarja, ko ne dežuje pogosto in so tudi temperature malce bolj prijetne za potovanje po državi.

Kako se oblečit?
Nekega splošnega pravila oblačenja ni, vendar se je vseeno priporočljivo obleči njihovi kulturni primerno. Se pravi, da imamo dovolj dolge kratke hlače in majico brez dekolteja. Pomembno pa je predvsem to, da imajo tako moški kot ženske pri ogledu verskih objektov pokrita ramena in gležnje. Na plažah pa lahko brez problema nosimo kopalke.

Je Tajska hrana pikantna?
Hrana ni pikantna, lahko pa si naročimo pikantno. Za turiste hrana že v osnovi ni pikantna, lahko pa si sami dodatno začinimo hrano kakor nam paše. 

Je Tajska nevarna?
Tajska je nevarna ravno toliko kot vsaka druga država. Potrebno je paziti na svoje osebne predmete in se po temi izogibati samotnim krajem. Drugače je pa Tajska povsem varna država.

Ali lahko na Tajsko potujem z otroki?
Zakaj pa ne? Tajska je zaradi svoje drugačnosti in pa tudi razvitosti družinam zelo prijazna destinacija. Otroci bodo uživali ob drugačni kulturi, vožnji s tuk tuki, čudovitih peščenih plažah in pisanem podvodnem svetu. 

Koliko monsunov ima Tajska?
Tajska ima eno monsunsko obdobje, ko niso izključene tropske nevihte in poplave. To obdobje traja med junijem in oktobrom, seveda pa to ne pomeni, da se v tem času ne moremo odpraviti na potovanje po Tajski, je pa priporočljivo s seboj imeti manjši dežnik.

Ali potrebujem vizo za vstop na Tajsko?
Da. Za vstop v državo je viza potrebna, vendar je viza za državljane Slovenije do bivanja 30 dni brezplačna. Na letalu prejmemo viza kartonček, katerega izpolnimo in ga priložimo zraven čekiranju na letališču. 

Lahko plačam z mojo debetno/kreditno kartico?
Lahko, vendar ne povsod. Veliko trgovin sprejema Master Card, v manjših lokalnih trgovinicah pa sprejemajo samo gotovino. Najboljše je, da imamo pri sebi vedno nekaj gotovine.

Katera je denarna valuta na Tajskem in kje jo dobimo?
Denarna valuta na Tajskem je tajski baht (bht). Denar lahko menjamo na letališču in povsod po državi v lokalnih bankah in menjalnicah.
9 NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ PRI POTOVANJU NA TAJSKO 9 NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ PRI POTOVANJU NA TAJSKO Reviewed by Unknown on 12:15:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.