Na Lovrenška jezera s kolesom

Lovrenška jezera so ena izmed najinih vsakoletnih must see izletniških točk. Danes pa nama je uspelo realizirati tudi lanskoletno idejo in sicer to, da se na Lovrenška jezera ne odpraviva peš, ampak kar z kolesom. Čeprav sem kar nekaj časa brskala po internetu, če je to sploh izvedljivo, vendar nisem našla nobenega podatka o tem. Našla sem povezavo, da se iz Ribniške Koče da priti na Roglo. Če me spomin ne vara, pot do Ribniške koče poteka mimo Lovrenških jezer. Se pravim, da bo ta pot izvedljiva. 


Ko prispeva na Roglo pustiva avto pri cerkvi, odveževa kolesi in se odpraviva proti Lovrenškim jezerom. Pot začneva pri novem zbiralniku vode, odkoder pot nadaljujeva čez velik travnik, kjer kmalu opaziva prvo označbo za Lovrenška jezera. Pot se po nekaj časa razcepi, midva izbereva desno pot, ki vodi tako do Lovrenških jezer in Ribniške koče. Večji del poti poteka po kar široki poti, tako da se brez težav peljema tudi s kolesom. Kmalu morava najin tempo upočasniti, saj je na poti veliko kamenja in korenin. Pot poteka večinoma precej počasi, saj je na zadnjem delu poti kar visok klanec poln korenin, zato na določenih mestih kolo tudi potiskava ob sebi. 

Po nekje šestih kilometrih in slabih 45 min poganjanja pedal le prispeva do razglednega stolpa na Lovrenških jezerih. Odpraviva se do zadnjega dela barja, kjer parkirava kolesi in nekaj pojeva. Nazaj se odpraviva po drugi poti, v smeri proti Rogli, saj je ta pot bolj položna in po najinem mnenju tudi malo manj zahtevna. Na poti je sicer veliko korenin, vendar večji del poti brez težav prevoziva. 
Celotna pot oziroma tura, ki sva jo prevozila midva je dolga okoli 13 kilometrov, celotno pot pa sva prevozila v slabi uri in pol.

Skratka malce naporna pot, ki pa jo vseekakor priporočam, da jo prevozimo tudi s kolesom.
Pot, ki vodi do Ribniške koče
Pot, ki vodi nazaj proti Rogli

Večji del poti poteka čez korenine

 



Na Lovrenška jezera s kolesom Na Lovrenška jezera s kolesom Reviewed by Unknown on 08:35:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.