Ivarčko jezero

Končno smo dočakali temperature okoli 30 stopinj, zato sva sončno nedeljo izkoristila za izlet Ivarčkega jezera. Ivarčko jezero je manjše jezero, ki se nahaja v osrčju Koroške, ki se nahaja malo naprej od Kotelj. Pot do jezera najdeva brez problema, saj se orienitrava proti Kotljam in od tam naprej spremljava table za nekdanji Rimski vrelec. Od tam so tudi oznake za Ivarčki jezero. Jezero se nahaja na nadmorski višini 645 metrov pod smučiščem Ošven in pod Uršljo goro. Okoli jezera je urejena sprehajalna pot, ob kateri je veliko prostora za poležavanje na travi in nekaj piknik prostora. V poletnih mesecih se lahko v jezeru na lastno odgovornost tudi kopamo, v prijetni senci bližnje gostilne spijemo kavo ali mrzlo pivo, najmlajši pa se lahko zamotijo z igro odbojke, košarke, vodnimi zorbi, trampolinom itd. 

Ivarčko jezero naju je res prijezno presenetilo z svojo majhnostjo in v neokrnjeni naravi s pogledom na Uršljo goro. Malo naju je ob prihodu presenetil vodni skuter, katerega namena nisva ugotovila ali je v privatni lastni ali si ga lahko obiskovalci celo sposodijo. 

Po ogledu jezera sva se odpravila na kosilo v eno izmed najinih najljubših restavracij Saloon. Načeloma mehiška restavracija, ki pa vseeno ponuja najrazličnejšo hrano. Poznani so predvsem po xxl hamburgerjih, palačinkah, stejkih in pa ostali mehiški hrani. Porcije so res ogrooomne, saj bi se od ene porcije brez problema najedli dve osebi. 



Ivarčko jezero Ivarčko jezero Reviewed by Unknown on 09:55:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.