Šri Lanka: Iz Negomba proti Sigiryi

Jet leg, priznam ponavadi nisva ravno najboljša prijatelja in tudi letos ni nič drugače. Do četrte ure zjutraj gledam v telefon, čepim na fb, urejam blog. Probam zaspati, ne gre... Spet gledam v telefon, urejam blog, visim na fb, brišem ponesrečene slike. Proti četrti uri zjutraj se me nekdo le usmili in končno zaspim.

Zjutraj spakirava stvari in se s tuk tukom odpraviva na avtobuso postajo, odkoder imava avtobus proti Korunegali in od tam preko Dambulle do Sigirye.

Avtobusi na Šri Lanki so res nekaj posebnega, vožnje z njimi se ne da opisati, to preprosto moraš doživeti. Avtobusi so stari, večinoma zarjaveli, predvsem pa tisto na kaj prvo pomisliš, če so avtobusi sploh v voznem stanju. Pa še kako so. Vožnja z avtobuso je res svojevrstno doživetje, saj vozniki nenehno trobijo, prehitevajo, hitro vozijo ter zavirajo tik pred zdajci.
Verjetno ne rabim posebaj poudarjati, da avtobusi nimajo klime, imajo pa naravno, katero si lahko z odpiranjem in zapiranjem oknov sami poljubno nastavimo. Tudi vrata na avtobusu so ves čas odprta in ljudje kar med vožnjo vstopajo in iztopajo iz njega. Cena vožnje z avtobusom je res smešno nizka, namreč za nekaj kilometrov vožnje sva plačala pičlih 20 centov po osebi. Za nekaj deset kilometrov pa okoli 60 centov. Avtobusne povezave na Šri Lanki so pa ena izmed stvari, ki res olajšajo prevoz po otoku, saj so odlične povezave med mesti.
Tegale fantiča sem čisto po naključju videla kako je nekaj vrgel skozi okno. Ko je videl, da sem ga opazila, me malce plašno pogleda in ob mojem nasmehu, se še sam precej prešerno nasmeji, ko je videl, da bi ga rada kar iz avtobusa fotografirala
Po dobrih dveh urah vožnje prispeva v Korunegalo, kjer presedeva na avtobus proti Dambulli, saj direktne povezave proti Sigiryi ni. V Dambulli najprej kupiva vodo, ko do naju pristopi voznik tuk tuka in začne pogovor od kod sva in če potrebujeva prevoz do Sigiriye. Poveva, da greva z avtobusom. Po parih minutah taisti človek pristopi do mene ter mi pomoli listek, če morebiti poznam to osebo. Ko pogledam malce bolje ugotovim, da gre za osebo iz Slovenije, ki je bil tukaj dva meseca prej in od katerega sem dobila kar nekaj uporabnik nasvetov in informacij o Šri Lanki. Očitno je Slovenina res mala država.
Med cakanjem na avtobus
Proti Sigiryi se po dolgem pregovarjanju in prepričevanju odpeljeva s tuk tukom, saj najin avtobus pripelje čez eno uro. V Sigiryi vzameva sobo (Padnini Lodge), ki je na prvo pogled delovala zadovoljivo, šele ko se razpakirava kajkmalu vidiva, da je soba ena navadna umazana 'lukna'. Soba tudi ni bila med najcenejšimi, zato se odločiva, da danes prespiva, naslednje jutro pa se odpraviva drugam.

Nočitev z zajtrkom 2500 rup
Tuk tuk Negombo 250 rup
Bus Negombo - Korunegala 185 rup
Bus Korunegala - Dambulla 150 rup
Tuk tuk Dambulla - Sigirya 750 rup
Kosilo 780 rup

Šri Lanka: Iz Negomba proti Sigiryi Šri Lanka: Iz Negomba proti Sigiryi  Reviewed by Unknown on 08:20:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.