Odhod domov

Zjutraj naju skoraj kap ko nama budilka zazvoni malo pred četrto uro zjutraj. Malce nejevoljna se vstaneva zaradi precej zgodnje ure in ker se zaveva, da se najin dopust resnično izteka. Spakirava še zadneje stvari in se odpraviva iz sobe. Ko prispeva na recepcijo pa smeh, receptor leži na kavču raztegjen in razkomoten in sploh ni vedel da sva prišla, kljub hrupu dvigala. Midva čakava, se prestopava, rahljo vljudno zakašljava, malce naju pograbi smeh, on pa še kar spi. Po nekaj minutah čakanja, nama je jasno, da ga bova očitno morala drugače zbuditi. Seveda za njega sledi šok, ko naju zagleda na recepciji. Očitno nisva zbudila pravega, ker je ta receptor šel zbuditi, drugega, ki je spal za recepciji. Hja teške so tele nočne :)

Po naju točno ob dogovorjeni uri pride stric in smo že na poti proti letališču. Za pot sva si vzela rajši malo rezerve, da nebi zamudila leta. Pot mine precej hitro, ker smo skoraj sami na cesti, tako, da po pol ure vožnje prispemo na letališče. Narediva check in, se prijaviva na wi fi ter še malce pobrskava za Benetkim, ki si jih bova čez par ur končno ogledala.

Za Malto pravijo, da te popolnoma prevzame in očara, ali pa ti sploh ni všeč. Moram priznati, da malce sem bila skeptična glede Malte, saj sem prebirala različna mnenja, ki so bila takšna in drugačna, predvsem, da je sam beton, hoteli, kamnite plaže, da je draga, nič posebnega itd, pa tudi to, da je zelo zanimiva in posebna, saj ponuja ogromno zgodovinskih in naravnih znamenitosti. Zavedam se, da imajo vsake oči svojega malarja ter da smo si ljudje po načinu potovanja precej različni, ter da eni uživajo na dopustu v Egiptu v hotelu s 5* ter All inclusive ponudbo z ležanjem na plaži, eni pa obožujemo aktiven dopust in si niti ne predstavljamo teden dni ležanja na plaži. Zato sem oz. sva si o Malti ustvarila svoje mnenje, ki je precej pozitivno. Za Malto sem mislila, da je precej podobna Siciliji po načinu vožnje, komunikaciji, pokrajini, ampak je Malta čisto nasprotje Sicilije. Malta ima čisto drugo pokrajino, sporazumevanje je tekoče, saj vsi govorijo tekoče angleško, pokrajina je več ali manj kamnita, o kakšnih peščenih plažah pa ne duha ne sluha. Te so večinoma kamnite, čeprav se nekaj peščenih plaž po informacijah drugih najde po otoku, vendar jih midva nisva raziskala.

Skratka nama je bila Malta zelo všeč, saj ponuja za vsakega nekaj, od znamenitosti do poležavanja na plaži. Super je tudi, da si jo lahko ogledamo v nekaj dneh, tako kot midva. Malto vsekakor priporočava, midva se pa sigurno vrneva, mogoče že kar naslednje leto :) 

parkiran na Malteškem letališču


Odhod domov Odhod domov Reviewed by Unknown on 05:50:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.