Prihod na Malto

Že tretje leto zapored potujeva septembra, iz čisto preprostih razlogov. Prvi je nedvomno ta, da ne marava gneče bodisi na plaži ali turističnih znamenitostih, ni ubijalske vročine, sploh pa je potovanje v tem mesecu, ko se je glavna turistična sezona po večini že zaključila, precej bolj prijazna za najino denarnico.

Zjutraj sva imela srečo, da sem to noč bolj slabo spala, saj sem se zbudila pol ure za nastavljeno budilko, ki pa to jutro ni opravila svoje dolžnosti. Hitro se oblečeva in ob 4.02 uri sediva v avtu in sva na poti do Benetk, kamor prispeva po dobrih treh urah in pol vožnje. Letiva iz letališca Trevisio, avto pa pustiva na parkirišču C, saj je cenovno najbolj ugoden.

Po dobri uri in pol, kolikor je trajal let pristanemo na malteškem letališču Luqa. Potem se pa začnejo najine dogodivščine. Vprašava kje lahko kupiva karti za avtobus, ampak nama uslužbenci odgovorijo, češ, da danes avtobusi ne vozijo, ker ti štrajkajo. Kupiva karti za prevoz z shuttle busom, ki je še vedno cenej kot taxi. Po prihodu iz letališča ugotoviva, da so naju gladko nategnili, ampak šola za naslednjič.

Letališče Luqa
Čakava na prevoz, ko pridejo do naju, da se bova do Buggibe peljala s kombijem. Zloživa najina kovčka v prtljažnik, ko voznik ugotovi, da ima samo še en prostor. Napotiju naju na bus, s katerim se je začela dvourna vožnja proti Buggibi, ki je od letališča oddaljena cca. 25km. Ugotoviva, da promet na Malti poteka po polžje, da voznik avtobusa, višje od tretje prestave ni uspel priti. Ker so naju odložili med zadnjimi, sva si lahko med vožnjo ogledala glavno mesto Valletta in Sliemo, kateri sta glavni turistični center dogajanja na otoku.

Končno prispemo do najinega hotela (Coral hotel), ko sledi novo presenečenje. Na recepciji nama povedo, da imamo problem, da tukaj ne moreva biti. Kaj, zakaj, kako? Izveva samo to, da naju bodo namestili v njihov drugi hotel, ki ima 4* in da pride nekdo po naju. Končno se nekdo le primaje po naju, v nekakšni podaljšani različici legendarne lade nive in naju odpelje do drugega hotela, ki je nedaleč stran. Zaradi menjave hotela sva več kot zadovoljna, saj ima hotel bazen, imava sobo s pogledom na morje, sva v centru hotelskih kompleksov in večjega živžava ob večerih. Slednje sva bila malce nejevoljna, saj imava pod oknom  bar z živo glasbo - beri karaoke v živo. Upam, da se bo dalo spati in da imajo bodoči pevci vsaj posluh (:

Preostanek dneva izkoristiva za sprehod, počitek in večerjo, katera se je pa malce zamaknila, saj naju je v trenutku ko sva se vlegla zmanjkalo :)

Prvi vtisi o Malti so super, saj sva pričakovala čisto nekaj drugega. Presenetila naju je sama arhitektura cerkev, drugačno gradnjo stavb, ki je po izgledu in načinu gradnje precej podobna arabskemu stilu. Kar se pa tiče prometa in samega prevoza po Malti, se bo potrebno navaditi in si vzeti čas, ampak itak sva na dopustu, se nama nikamor ne mudi.

P.s. V hotelu je samo plačljivi wi-fi, katerega ne misliva koristiti (: Klemen je precej vesel, ker ne bo nič facebooka pri meni (:
Buggiba


Prihod na Malto Prihod na Malto Reviewed by Unknown on 03:33:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.