Skopje - mesto kipov

V Skopju sva se ustavila med najinim potepanjem po Balkanu. Prvotni načrt je bil, da v Skopju prespiva, vendar sva si mesto in znamenitosti ogledala v enem popoldnevu, zato sva spremenila prvotni načrt in se še isti dan odpraviva proti Ohridu.

Na poti proti Skopju doživiva kar nekaj začudenj. Ena izmed teh je plačevanje cestnine na vsakih nekaj kilometrov in pri plačevanju računa na bencinskem servisu, kjer je moral Klemen kar povedati pin kodo, da jo je prodajalec sam vtipkal.

Pot nadaljujeva proti mestu, kjer komaj najdeva parkirni prostor ter se napotiva proti samemu centru mesta. Skopje bi lahko poimenovala kar mesto kipov, saj lahko na vsakem koraku v središču mesta srečamo najrazličnejše kipe.  

Skopje - mestna vrata
Skopje je poznano predvsem po kamnitem mostu čez reko Vardar. Most je bil zgrajen v XV. stoletju, nahaja pa se v samem centru mesta ter predstavlja vez med starim in novim delom mesta. 
Skopje - Karlov most čez reko Vardar
Poleg mostu je zelo poznana makedonska ploščat, ki se nahaja zraven prej omenjenega mostu.

Skopje - Makedonska ploščad

Na levem bregu reke se nahaja trdnjava Kale, katere stene so bile zgrajene v davnem IV. stoletju. Iz trdnjave imamo lep razgled na stari del Skopja.
Skopje - trdnjava Kale
Namenjena sva bila proti stari železniški postaji, ki je po mnenju mnogih najlepša na balkanu, znana pa je predvsem po uri iz leta 1963 ko je Skopje prizadel močan potres. Potres je bil ob 5:17 uri, takrat se je ura ustavila, in še od takrat kaže toliko. Do železniške postaje nama ni uspelo priti, saj se je nad mestom razbesnelo neurje s točo. Vedrila sva v bližnjem nakupovalnem centru, katerega tudi priporočam za brezplačno parkiranje avta. Center se nahaja ob glavni cesti med centrom mesta in železniško postajo.
Skopje - nacionalni muzej

Skopje - mesto kipov Skopje - mesto kipov Reviewed by Unknown on 09:20:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.