Tajska - Vrnitev domov



Vsega lepega je enkrat konec, zato ni nikakršna izjema tudi najino potovanje po Tajski. Previdno pakirava vse kupljeno, da se nama nebi med potjo kaj poškodovalo.  Moram reči, da sva bila kar presenečena, da nisva imela veliko več prtljage kot pa pred tremi tedni. 

Zjutraj pustiva nahrbtnika na recepciji v hotelu, ter se še zadnjič odpraviva na tokrat precej prazno ulico Khao San Road. Narediti morava check in za naslednji let ter ga natisniti, kar pa ni tako lahko, saj mnogi cyber caffeji ne nudijo možnosti printanja. 
Še zadnji Pad Thai pred odhodom

Kalkulirava kaj in kako bi zapravila še zadnje bahte, da jih nebi preveč nesla nazaj, tako nama jih ostane samo še 9. 

Ob dogovorjeni uri naju pobere minibus, ki nas odpelje na letališče. Prevoz je bolj ugoden od taksijev, saj sva po osebi odštela samo 120 bht. Let poteka mirno in tokrat kar uro dlje, kot običajno. 

V Dubaju pristaneva v večernih urah, let pa imava šele naslednje jutro, tako da naju čaka prenočevanje na letališču. Sprehodiva se po terminalu, da si ogledava, kje bi lahko spala. Ker letiva z Emirati in ker je najin postanek daljši od štirih ur, dobiva na informacijah bon za brezplačen obrok v eni izmed restavracij. Prespiva na koncu terminala, kjer ni preveliko ljudi. Na letališču je veliko počivalnikov, kjer se da za silo prespati. Bila sva zelo hvaležna, da sva si v ročno prtljago vzela vsak svojo spalno vrečo, ker je na letališču noro mrzlo, ker drugače niti ne vem kako bi lahko prespala, saj sem bolj zmrzljive sorte. 
Letališče v Dubaju
Zjutraj poletiva proti Munchnu, kjer nas pobere Go Opti, ter nas odpelje proti Ljubljani. 

Strinjava se, da je povsod lepo, a da je doma kljub vsemu še vedno najlepše. Dokler ne vidiš kako drugje živijo, se niti ne zavedamo, kako lepa je Slovenija. Je bilo precej lepo potovanje, ki nama bo zagotovo ostalo v spominu, se pa oba strinjava, da še Tajsko kaj kmalu zagotovo še obiščema, saj je tako narava, ljudje, kultura, hrana res nekaj posebnega. Sedaj razumeva zakaj ljudi, ki so že obiskali to teželo, še vedno kar kliče po ponovnem obisku.





Tajska - Vrnitev domov Tajska - Vrnitev domov Reviewed by Unknown on 02:28:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.