Tajska: Koh Samui

Zjutraj naju skoraj kap, ko naju sprevodnik zbudi ob pol šestih zjutraj, saj se bliža najina iztopna postaja na letališču Don Muaeng. Letiva z letalsko družbo Nok Air, nad katero sva sila presenečena, saj smo v enournem letu dobili manjši prigrizek. Po pristanku na letališču kupiva karti za prevoz na Koh Samui, kar vključuje prevoz do pomola z avtobusom, ter naprej s trajektom na otok. Na busu ponujajo prevoz do hotela, ker nisva vedela kako bo s prevozi karti kupiva. Kar hitro sva ugotovila, da je taksijev ogromno, sploh pa da sva najin prevoz kar nekajkrat preplačala, saj je relacija pol krajša od rečene. Ko sva se vračala sva za isto relacijo dala 60 bht, v prvo pa kar 400 bht. Za nazaj sva karte kupila v agenciji, ki je za dodatnih 30 bht po osebi ponujala se prevoz od hotela do pomola, zato se je pametno oglasiti tudi v kakšni tamkajšnji agenciji.

Bivala sva v predelu Lamai Beach, v hotelu Budget Samui, kjer sva bila zadovoljna s sobo in čistočo, sploh pa z ceno bivanja, ki so na otokih bistveno dražje od celine.

Drugi dan sva se kar na recepciji zmenila za izposojo skuterja, ter se podala na raziskovanje otoka. Pogledala sva si sila znano znamenitost Hin Ta Hin Yai, ki ji pravijo babica in dedek med skalami, gre za skale, ki z malce domišlije izgledata kot moški in žensko spolni organ. Precej povprečna znamenitost, ki pa privablja veliko turistov.

Med vožnjo sva opazila tablo za nacionalni park, kjer se nahaja slap ter nekaj razglednih točk. Ogledala sva si slap, ki to sicer je bil, ampak zgolj nekaj skal na kupu preko katerih je tekla voda. Bi morali priti k nam, da bi videli kaj pomeni slap.

Med drugim sva se ustavila na drugi najbolj znani plaži na otoku Chaweng Beach, kjer nama je sicer bilo zelo všeč, ampak za naju veliko preveč turistov, predvsem pa visoki valovi, ki niso dopuščali kaj veliko plavanja.

V predelu Lamai sva čisto po naključju naletela na nedeljsko popoldansko tržnico, kjer sva bila res presenečena nad najrazličnejšo ponudbo hrane in pijače ter oblačil in ostalega. Ponujali so najrazličnejše sladice, avstrijske klobase, pad thai, vaflje, pečeno meso na žaru, coctaile, različne tajske jedi in omake... Srečala sva tudi nekaj ladyboyev, ki so čisto preveč uživali ob poziranju mimoidočim. Z tremi se nama je celo uspelo slikati.

Koh Samui naju ni preveč prepričal, saj je po najinem mnenju preveč turističen, kar se tudi pozna po precej navitih cenah. Ogromno je turističnih resortov, nabitih plažah, fancy lokalov na plaži... Midva raje poiščeva kakšne skrite kotičke, kar nama tukaj ni uspelo. Otok zelo hvalijo, verjameva, da ne brez razloga, vendar na naju kljub raziskovanju otoka, ni pustil prevelikega vtisa, saj sva pričakovala bistveno več.

Drugače Samui ponuja kar nekaj zanimivih stvari in dejavnosti, kot so nacionalni parki z razglednimi točkami in slapovi, jahanje slonov, potapljanjem streljanje s pištolo, kajtanje, šove z krokodili, kačami ter opicami, nekaj templjev ter še mnogo več.

Vlak CM - BKK 1200 bht
Letalo BKK - Surathani 75€ /osebi
Trajekt + prevoz 1200 bht
Palačinka 50 bht
Soba 500 bht
Skuter 1 dan 200 bht



Narobutane banane (:
Hin ta Hin Yai
Nedeljska tržnica
Pestra ponudba hrane na nedeljsko tržnici






Tajska: Koh Samui Tajska: Koh Samui Reviewed by Unknown on 09:24:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.