Predbožični Zagreb

December... veseli mesec, ki ga zaznamujejo predvsem trije dobri možje, med drugimi pa tudi kuhanček, okraševanje jelke, nakupovanje predvsem pa celotno dececmbersko vzdušje in okrasitev po mestih, ki si jih je vredno pogledati. Tokrat sva združila nakupovanje ter ogled predbožičnega Zagreba.
Trg Bana Jelačiča
 
Prva postojanka je bilo nakupovalne središče Outlet Rovzes, kjer sva naletela na pravi vikend, saj so kljub že znižanim cenam dodali še nekaj dodatnega prazničnega popusta, tako, da sva opravila kar nekaj nakupov različnih znanih blagovnih znamk. Tokrat sva center West Gate pustila za prihodnjič.
Po nakupih sva nadaljevala proti samemu centru Zagreba, ki sva ga po označbah po mestu brez problema našla. Parkirala sva v bližini parka, kjer je bilo veliko stojnic z raznimi spominki, domačimi dobrotami na sploh se je pa ves čas nekaj dogajalo. Nato sva nadaljevala mimo okrašenih ulic, ter prispela do središča dogajanja na trg Bana Jelačiča. Dogajanje je bilo precej živahno, saj so imeli koncert, otroci pa so se lahko zabavali na drsališču na prostem. Sprehajala sva se med ulicami, kjer so stojnice ponujale božična darila, pecivo, pisane okraske in spominke, ki jih izdelujejo domači mojstri obrti iz Zagreba in okolice. Med ogledom mesta si lahko v bližnjih restavracijah privoščimo tudi že skoraj pozabljene zagrebške specialitete ali pa se samo pogrejemo ob stojnici s kuhanim vinom ter kozarcem v roki.
 

Predbožični Zagreb Predbožični Zagreb Reviewed by Unknown on 01:33:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.