Večerni sprehod po Budimpešti



Končno je napočil čas, da se ponovno podava na raziskovanje še nama nepoznane in obiskane destinacije, za katero ima večina ljudi vse preveč predsodkov. Točno ob 12.00 uri zakleneva vrata najinega stanovanja in končno odrineva iz Celja proti Lendavi, kjer na poti pobereva še eno gospo, ki se z nama pelje do Budimpešte. 

Kmalu smo že na Madžarskem, kjer nas ves čas, daleč naokoli oziroma kamor nam seže oko spremlja ravnina. Po prihodu na obrobje Budimpešte v navigaciji poiščem letališče Liszt Ferenc, da tam odloživa gospo. Kjer nas navigacija vodi, je živi obup, saj so na vsakih nekaj deset metrov semaforji, ceste po katerih vozimo pa pravo gradbišče. Ko prispemo na letališče, gospa želi, da jo odložimo na terminalu pred vrati, midva pa zaradi tega čisto nič sluteča pokasirava sedem evrov parkirnine. Skratka, če želimo nekoga odložiti točno pred vrati terminala, bomo za 5 minut parkiranja odšteli 400 forintov, od 5 do 30 minut pa 2000 furintov. Seveda forintov nisva imela, kot zakleto še avtomat za parkirnino Klemnu ni želel prebrati parkirne kartice. Hja kaj čemo, šola za drugič, kam koga pelješ. 

V Budimpešti imava rezerviran hostel City Rooms, ki se nahaja skoraj v samem centru mesta. Hostel ima dobro oceno na bookingu, super lokacijo v centru mesta, ugodno ceno, predvsem pa je urejen in čist. Do nakupovalne ulice Vaci je 3 minute hoje, do parlamenta pa slabih 20 minut hoje. Hostel se nahaja v stari mestni stavbi, z zanimivim notranjim stopniščem in dvoriščem na katerega gleda več stanovanj. 
Ko sva prišla v hostel sva se razpakirala ter se odpravila na večerni sprehod po mestu. Prvi vtis o Budimpešti pa samo Vau… Mesto je s svojo arhitekturo, znamenitostmi res čudovito, na ulicah je začutiti pravi utrip mesta, povsod je polno restavracij, trgovin, uličnih umetnikov ali pa najrazličnejših prevoznih sredstev po mestu. Pot naju vodi čez glavno nakupovalno ulico Vaci, do sprehajalne poti na nabrežju Donave kjer imamo čudovit pogled na razsvetljen grad v Budimu, ki se bohoti na hribu ob Donavi. Grad Buda je kraljevski grad, ki se nahaja na grajskem htibu ob obali Donave in je najbolj priljubljena turistična točka v Budimpešti.
Predno zaključiva najin večerni sprehod po mestu se odpraviva na večerjo v eno izmed uličnih restavracij.

hostel City Rooms 32 eur
večerja 20 eur





Pogled iz najine sobe v City Rooms
 
Večerni sprehod po Budimpešti Večerni sprehod po Budimpešti Reviewed by Unknown on 08:32:00 Rating: 5

Ni komentarjev:

Lucija Pusovnik. Zagotavlja Blogger.